Политика | 28 Июля, 2022

Контрнаступ України на Херсонщині набирає обертів, - британська розвідка

Свежие новости: Контрнаступ України на Херсонщині набирає обертів, - британська розвідка

Дані британської розвідки вказують на те, що внаслідок успішних ударів ЗСУ російські війська на західному березі Дніпра стали дуже вразливими.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

«Контрнаступ України в Херсонській області набирає обертів. Її сили, ймовірно, створили плацдарм на південь від річки Інгулець, яка утворює північний кордон окупованого росією Херсона» - йдеться в огляді.

Зазначається, що Україна використала свою нову далекобійну артилерію, щоб пошкодити щонайменше три мости через річку Дніпро, на які росія покладається для постачання територій, що знаходяться під її контролем.

У розвідці додали, що один із мостів, 1000-метровий Антонівський міст поблизу Херсона, було пошкоджено минулого тижня. 27 липня Україна вдарила по ньому знову, і дуже ймовірно, що зараз переправа непридатна для використання.

«49-а армія росії дислокується на західному березі Дніпра і зараз виглядає дуже вразливою» - стверджують у Міноборони Британії.

Як зазначається, Херсон, найбільш політично значущий населений пункт, окупований росією, зараз практично відрізаний від інших окупованих територій.

«Його втрата б серйозно підірвала спроби росії намалювати окупацію як успіх» - йдеться в огляді.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты