Криминал | Николаев, 17 Августа, 2023

Миколаївська прокурорка, яка підтримувала рф, була співмешканкою шефа-зрадника Германа та хотіла стати суддею

Свежие новости: Миколаївська прокурорка, яка підтримувала рф, була співмешканкою шефа-зрадника Германа та хотіла стати суддею

Вже колишня прокурорка з Миколаєва Ірина Андросова, яку підозрюють виправдовуванні збройної агресії рф, була співмешканкою свого тодішнього керівника Геннадія Германа, якого засудили до довічного ув’язнення за державну зраду.

Про це стало відомо від співрозмовників, знайомих зі справою.

Як відомо, 10 серпня Ірині Андросовій заочно оголосили підозру у виправдовуванні, визнання правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (частина 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України). За це їй загрожує від 5 до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна. Коли вона працювала у Миколаївській окружній прокуратурі, то намагалася у березні 2022 року переконати свого сина кремлівськими наративами. Вже під час повнамасштабного вторгнення Андросова втікла з України, перетнувши кордон з Польщею.

По даним ПН, Адросова була співмешканкою свого тодішнього шефа – на той час керівника Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа, якого за співпрацю з окупантами затримали ще у квітні 2022 року та вже у Одесі засудили за державну зраду до довічного позбавлення волі. Наразі Герман намагається оскаржити свій вирок та подав апеляцію.

Про співмешкання з Андросовою у суді говорив і сам Герман. Він не визнав свою вину і в тому числі заявляв, що Андросова могла скористатися його документами та обліковими записами у месенджері. По його словам, він почав з нею жити з початком війни.

При обшуку по справі Германа також знайшли Iphone, де є переписка за участі Андросової, у якій вона надсилала різним особам різні пропагандистські ролики.

Ірина Андросова також хотіла стати суддею Центрального райсуду Миколаєва. Вона навчалася у Національній школі суддів України. Її відправляли на стажування у Миколаївський окружний адміністративний суд та в Центральний райсуд Миколаєва.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты