Криминал | 11 Сентября, 2019

Пожежа у «Токіо-Стар»: адміністратор став підозрюваним

Свежие новости: Пожежа у «Токіо-Стар»: адміністратор став підозрюваним

Прокурори прокуратури Одещини спільно зі слідчими ГУНП в області відповідно до вимог Закону повідомили про підозру старшому адміністратору готелю «Токіо-Стар» у порушенні правил пожежної безпеки, що спричинило загибель людей (ч. 2 ст. 270 КК України).  

Йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Одеської області.

За даними розслідування, з 2009 року вказана особа працювала старшим адміністратором та, як фактичний керівник готелю, підпорядковувалась власникам приміщення, отримувала від них вказівки та звітувала про роботу закладу, передавала кошти від бізнесу.

Відповідно до домовленості до функціональних обов’язків громадянки входило вирішення у тому числі питань, пов’язаних із пожежною безпекою закладу.

З’ясовано, що діяльність готелю велася з грубим порушенням вимог пожежної безпеки.

Під час виїзду на початку липня 2019 року на місце фахівці ДСНС склали акт про неможливість проведення перевірки у зв’язку з тим, що за інформацією адміністрації готелю підприємство припинило господарську діяльність за вказаною адресою. 

У цьому ж місяці в приміщенні пральні, що фактично обслуговувала три готелі, почали спрацьовувати автомати захисту електрообладнання та плавитись розетки.

В серпні у приміщенні готелю сталася пожежа, що забрала життя дев’яти людей.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости