Общество | Николаев, 1 Октября, 2023

Миколаївців та військових, які захищали місто на початку війни нагородили медаллю «За оборону Миколаєва»

Свежие новости: Миколаївців та військових, які захищали місто на початку війни нагородили медаллю «За оборону Миколаєва»

До Дня захисників та захисниць нагородили миколаївців та військових, які брали участь в обороні міста на початку повномасштабної війни. За відвагу, відданість та незламну волю понад 70 людей отримали відзнаку «За оборону Миколаєва».

Першим урочисту нагороду отримав генерал Дмитро Марченко, який очолював оборонні дії та координував дії захисників у найважчі моменти боїв. 

— Я дуже пишаюсь, що я українець, тим що я миколаївець. Радий, що на мою долю випала така честь — захищати моє рідне місто Миколаїв. Але скажу, що це все наша загальна перемога, – сказав Дмитро Марченко

Також медаллю були нагороджені комунальники, лікарі, рятувальники, волонтери. Крім того, відзнаки передали  сім'ям полеглих захисників.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич зазначив, що Миколаїв став камінцем для росіян, об який вони зламали зуби та не змогли захопити південь України.

— Починаючи з 24 лютого ми всі жили в стані війни, але ніхто не очікував, що в 21 сторіччі можлива така повномасштабна війна. Тому всі хто зміг — стали до зброї, всі хто не був готовий — почав допомагати. Ми всі миколаївці отримали статус міста-героя. Але я називаю наше місто — містом героїв, бо місто це не про будинки, а про людей, які з першого дня стали до оборони та тих хто досі тримають бій, – сказав мер Олександр Сєнкевич. 

 
 
 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости