Общество | Николаев, 1 Октября, 2023

Розподіл газу українцям будуть рахувати по-новому

Свежие новости: Розподіл газу українцям будуть рахувати по-новому

В Україні з 1 жовтня при розрахунку розміру річної замовленої потужності газу для побутових споживачів, які повністю або частково не отримують газопостачання, враховуватимуться лише за неопломбовані газові прилади.

Про це  повідомили  у Національній комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Зазначається, що ці зміни допоможуть зменшити фінансове навантаження на побутових споживачів, які протягом попереднього газового року, що триває з жовтня 2022 року по вересень 2023 року, споживали мінімальні обсяги газу.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що уряд не збирається розглядати питання про зміни тарифів на тепло та гарячу воду напередодні осінньо-зимового періоду.

"Ми також вирішили, що на ринку природного газу також не буде жодних змін - постачальники тепла і надалі отримуватимуть від "Нафтогазу" обсяги блакитного палива за фіксованою ціною - 7,4 грн за кубічний метр", - сказав прем'єр .

За його словами, це пільгова ціна, яка дозволить не підвищувати тарифів.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты