Общество | Николаев, 6 Июня, 2019

«Людина-експонат»: в Миколаєві стартував фестиваль австрійського кіно на літньому майданчику в ДОФі

Свежие новости: «Людина-експонат»: в Миколаєві стартував фестиваль австрійського кіно на літньому майданчику в ДОФі

У Миколаєві стартував показ програми 8-го щорічного фестивалю «Тиждень австрійського кіно». Фільм про хлопчика, який все життя був забавкою аристократів, відкрив серію безкоштовних показів кращих австрійських стрічок.

 Офіційний кіностарт фестивалю відбувся у вівторок, 4 червня, на літньому майданчику ДОФу (колишнього Будинку офіцерів флоту).

 За словами організаторів, кінопоказ проходив у тестовому режимі, адже оновлена локація ще у процесі відновлення. Та й покази просто неба доводиться коригувати через несприятливі погодні умови.

 Фільмом відкриття стала стрічка «Анджело» режисера Маркуса Шляйнцера про рабів і аристократів як актуальну політичну історію. Вишукане, холодне і розумне кіно, в якому режисер стримано й іронічно переповідає життя Анджело Солимана, африканця, проданого у віденське придворне суспільство у віці десяти років. Його купили як дарунок для австрійської маркізи. Та вирішила охрестити чорношкірого хлопця та дати йому гідну освіту. Проте Анджело не стає рівним й не має свободи, а залишається такою собі дивовижею, екзотом віденського двору та людиною-експонатом.

 Фільм поділено на три епізоди. Перший розповідає історію про дитинство головного героя, у другому йдеться про молодика, що зважився на відверте порушення правил, а третій – про стариганя, тіло якого стало одним з об’єктів Імперського кабінету природознавства.

 Анджело не став надлюдиною, бо був приречений розважати віденських придворних та самого імператора, бути живим об’єктом експерименту з «просвітництва», чимось з кунсткамери.

 В рамках фестивалю миколаївці подивляться три повнометражні фільми та добірку короткометражних анімаційних стрічок від австрійського ARS ELECTRONICA 2018, який проходить в Лінці.

 Ексклюзивні кінопокази австрійського кіно відбуватимуться щовівторка о 20:30 й триватимуть до 25 червня.

 Вхід на всі покази – БЕЗКОШТОВНИЙ.

Організаторами фестивалю виступають Австрійський культурний форум та компанія «Артхаус Трафік». Організатор фестивалю в Миколаєві: КУ «Агенція розвитку Миколаєва» та платформа «My ART», яка займається створенням і підтримкою культурних проектів у Миколаєві.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты