Общество | 26 Марта, 2020

Комбінація з двох антибіотиків показала ефективність проти COVID-19

Свежие новости: Комбінація з двох антибіотиків показала ефективність проти COVID-19

Ефективним засобом проти коронавірусу в поєднанні з антибіотиком азитроміцином виявився протималярійний препарат гідроксихлорохин.

Як передає naked-science, дані висновки озвучила команда французьких учених під керівництвом Дідьє Рауля, пише zaxid.media.

Слід зазначити, що до аналогічної точки зору прийшли також фахівці з Управління по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA).

Підкреслюється, що гідроксихлорохин відомий також під комерційною назвою Плаквеніл – речовина застосовується для лікування малярії. Даний препарат також впевнено пригнічує імунну систему, а також має протизапальну дію при аутоімунних захворюваннях. При цьому механізм дії гідроксихлорохіну до кінця не з'ясований, однак передбачається, що він здатний змінювати активність цілої низки важливих ферментів.

Таким чином, через 6 днів після зараження 100% пацієнтів, які приймали комбінацію гідроксихлорохіну і азитроміцину, одужали. До того ж, серед тих, хто приймав виключно гідроксихлорохин, показник склав 57,1%. А ось серед тих, хто не приймав жодних ліків, лише 12,5% позбулися вірусу за той же період.

  • Читайте больше на нашем Telegram-канале. Присоединиться к нему можно ЗДЕСЬ

Відзначається, що ефективність пов'язана з низькою резистентністю азитроміцину, що створює несприятливе середовище для існування вірусу.

Більш того, висновки французьких вчених підтвердили також фахівці FDA, про що президент США Дональд Трамп 19 березня згадав на своїй прес-конференції. Пізніше на своїй сторінці в Твіттер він написав:

«Гідроксихлорохин і азитроміцин, прийняті разом, можуть змінити історію медицини. Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) зрушило гори. Спасибі вам! Сподіваюся, обидва препарати почнуть використовувати негайно!».

Однак, на думку директора філіппінського Інституту молекулярної біології в Манілі Едсел Сальван, результати дослідження варто сприймати з обережністю. Адже маленька вибірка (всього лише 26 осіб) при відсутності подвійного сліпого тестування не дозволяють робити далекосяжні висновки щодо виявлення дієвого препарату проти SARS-CoV-2.

Він зазначив, що азитроміцин і гідроксихлорохин роблять помітний вплив на серцевий ритм і можуть привести до аритмії, а також раптової зупинки серця.

«Так що ці препарати можна буде приймати лише під контролем лікаря і при відсутності проблем з серцево-судинною системою».

Пам'ятайте: САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты