Политика | 1 Марта, 2024

ГУР заявило, що росіяни залучають «впливових людей» та скуповують Telegram-канали для спецоперації «Майдан-3»

Свежие новости: ГУР заявило, що росіяни залучають «впливових людей» та скуповують Telegram-канали для спецоперації «Майдан-3»

Головне управління розвідки має списки людей, по котрих "працюють" росіяни у межах спецоперації "Майдан-3", аби залучити їх до поширення своєї риторики та вплинути на суспільно-політичну ситуацію в Україні. Серед "впливових категорій" є десятки таких осіб.

Про це заявив представник воєнної розвідки Андрій Юсов в інтерв'ю Радіо Свобода.

Він заявив, що наразі не може назвати конкретні прізвища, проте є списки людей, по яких "ворог працює" і має завдання залучати їх для поширення своєї риторики та впливу на суспільно-політичну ситуацію в Україні.

За його словами, йдеться про десятки людей, якщо говорити про "впливові категорії".

"Не напряму [росіянами ведеться робота], тобто це не завжди означає, що до людини звертається хтось із "червоною зіркою. Це може бути вихід на посередників через нейтральні теми. Головне, вкраплення тих наративів, які потрібні ворогу. Ця робота, спроби її, відбуваються як в Україні, так і за кордоном", – пояснив Юсов.

За його словами, для досягнення цілей з просування російських наративів та розхитування ситуації в Україні здійснюється масова купівля та створення Telegram-каналів, а також створюються ботоферми, котрі посилюють російську риторику у соціальних мережах.

"Зараз буквально в живому часі продовжується активна "закупівля" різноманітних інструментів – починаючи від Telegram-каналів, сторінок в різноманітних соцмережах, і до виходів на лідерів суспільної думки. Кожного разу, коли ми будемо чути такі наративи, які розхитують зсередини нашу країну, які делегітимізують ухвалення державних рішень – відповідно ми будемо розуміти, на кого ці наративи працюють", – підсумував представник ГУР.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости