Политика | 30 Мая, 2023

Головою Одеською ОДА призначать прокурора Києва Олега Кіпера

Свежие новости: Головою Одеською ОДА призначать прокурора Києва Олега Кіпера

Кабінет міністрів підтримав проект Указу Президента України про призначення Олега Кіпера головою Одеської обласної державної адміністрації.

Про це повідомили в уряді.

Погодження кандидатури Кіпера означає, що в найближчий час вийде Указ Президента про його призначення головою Одеської ОДА.

У 2022-2023 роках головою Одеської ОДА (ОВА) був Максим Марченко, якого звільнили в березні. В.о. голови ОВА був Борис Волошенков. Раніше двох заступників Марченко затримали за підозрою у корупції.

Олег Кіпер – керівник прокуратури Києва. Йому 43 роки, він народився у Одеській області, де починав свою кар’єру прокурора.

Також він був заступником прокурора Івано-Франківської області, начальником управління відділу Генпрокуратури. За часів Януковича Кіпер був заступником начальника Головного слідчого управління ГПУ, куди його призначив тодішній генпрокурор Віктор Пшонка. В жовтні 2014 року Кіпера було люстровано.

У вересні 2019 року Окружний адміністративний суд Києва повернув йому посаду старшого прокурора Головного управління нагляду, назвавши люстрацію безпідставною, а причетність до узурпації влади Януковичем – не встановленою.

В липні 2020 року Кіпера призначили прокурором Києва, це зробила тодішня голова Офісу Генпрокурора Ірина Венедіктова. До призначення він працював позаштатним радником Андрія Єрмака.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости