Политика | Николаев, 20 Ноября, 2022

Окупанти зруйнували ліцей у Миколаївській області – вивезли навіть лінолеум

Свежие новости: Окупанти зруйнували ліцей у Миколаївській області – вивезли навіть лінолеум

Двоповерхова будівля Кисельівського ліцею, розташована у колишньому Снігурівському районі, зруйнована внаслідок російських обстрілів. Також у березні 2022 року під час двотижневої окупації росіяни пограбували школу.

Про це кореспондентам розповіла директор Кисельівського ліцею Наталія Хлань.

"Зруйновано найбільше у нас. У комп'ютерному кабінеті у стелі дірка. І невелика дірка є в кабінеті номер дев'ять. Вікон немає, дверей немає. Стіни є, що аж до каменів зруйновано", - каже Наталія Хлань.

Село Киселівка російські війська окупували з 11 березня. У будинок школи заселилися офіцери армії РФ. Пізніше поселили сюди солдатів.

"З матеріальної бази — техніка комп'ютерна просто знищена. Росіяни вивезли, я бачила, як витягували, а що поробиш. Взяли ноутбуки, лінолеум, бойлер. Це те, що я можу тільки подивитись таке. . І третій транш має бути", - розповіла директор закладу.

Будівлю закладу збудовано у 1973 році. За словами директора, на перше вересня 2022 року в ліцеї навчалися 124 учні. Станом на 20 листопада кількість школярів поменшала до 105. 18 вчителів закладу працюють дистанційно.

Кожен куточок у школі зроблено руками батьків, учителів, працівників, дітей, розповідає директор установи.

"Стелили плитку буквально за два дні, щоб встигнути до випускного учнів, і таки зробити їм сюрприз, щоб вони випускний танець танцювали вже на рівному дворі. Але, мабуть, на совість постелили, бо не зруйновані. Навіть чи БТРом, чи чим заїжджали", - каже Наталія Хлань.

Окупанти зруйнували ліцей у Миколаївській області – вивезли навіть лінолеум (фото)

Окупанти зруйнували ліцей у Миколаївській області – вивезли навіть лінолеум (фото)

Окупанти зруйнували ліцей у Миколаївській області – вивезли навіть лінолеум (фото)

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости