Политика | 20 Ноября, 2022

ЗСУ змусили керівництво РФ прийняти політичне рішення про відступ з Херсону, — полковник Костенко

Свежие новости: ЗСУ змусили керівництво РФ прийняти політичне рішення про відступ з Херсону, — полковник Костенко

Полковник Роман Костенко вважає, що російському політичному керівництво довелося прийняти рішення про відведення військ з Херсону на правобережної частини області через перевагу і постійний тиск Збройних сил України на цьому напрямку.

Про це він розповів інтерв’ю «Українській правді».

Роман Костенко зазначив, що росіяни сподівалися на покращення свого становища після оголошення так званої часткової мобілізації, але постійні наступальні дії і вогневий контроль ЗСУ змусили ворога все ж таки відступити.

— ЗСУ змусило керівництво РФ прийняти це військове рішення (про виведення військ з Херсону та правобережної частини області, — прим.). Я знаю, що до цього декілька разів ходили (російські, — прим.) військові і намагалися пояснити недоцільність утримання угруповання, коли вони зрозуміли, що вони далі не можуть іти, вони ще подумали, що вони зараз ще мобілізують (додаткову живу силу, — прим.) і зможуть просунутись. Але, коли стало ясно, що ми знищуємо кожного дня….Ви бачили, що тут відбувалось: ми кожного дня палили їх дронами, кожного дня вибивали їх «Ескалібурами», артилерією, кожного дня вони дуже великі втрати несли. Це взагалі немспівмірно  з нашими втратами, — розповів Роман Костенко.

Він також зазначив, що Росія втрачала на Херсонському напрямку найбоєздатніші свої війська — повітряний десант. Це стало ще одним фактором того, що військові вмовляли своє керівництво прийняти рішення про відступ.

— Вони його (президента РФ Володимира Путіна, — прим.) вмовляли, але для нього це було політичне рішення — після того, к вони провели референдум. Але, під тиском ЗСУ і після взяття плацдармів, після накопичення тут серйозного угруповання, все-таки прийняли рішення (відвести війська, — прим.), — сказав Роман Костенко.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты