Спорт | 1 Апреля, 2023

Головний тренер збірної України з дзюдо – про бойкот змагань

Свежие новости: Головний тренер збірної України з дзюдо – про бойкот змагань

Головний тренер збірної України з дзюдо Віталій Дуброва прокоментував можливість бойкоту турнірів, на які допустять росіян і білорусів.

«Хотів би висловити свою думку, щодо того, що бойкот - це непотрібно.

Чому це потрібно: минулого року в дзюдо, коли російську команду допустили до участі в турнірах, ми їх бойкотували: Грендслеми в Монголії, Будапешті та Загребі, де також розігрувалися рейтингові бали, виплачувалися призові кошти.

Але ми бойкотували, чітко висловили свою позицію, пропустили три змагання, і в Будапешті, коли навіть не було російської збірної, Міжнародна федерація нас просила взяти участь, щоб не було цього конфлікту.

Проте чітко витримали позицію, росіян відсторонили, і упродовж року їх не було. Тому тим, хто каже про неефективність бойкоту - це неправильно.

Якщо виступати як тенісисти, то маємо, що на кожному кроці всі кажуть: а от же вони змагаються, ніхто ні з ким не побився. Так, це радикальна міра, але я вважаю, що вона потрібна.

Якщо росіян допустять зараз, то, на мій погляд, потрібно бойкотувати. Можливо, не бойкотувати змагання, а сутички, запливи з ними, забіги, матчі - таким чином висловлювати свою позицію.

Це треба робити також коректно і гідно, бо в різних федераціях - різні правила: десь штрафи дають чи не дають.

Але ті, хто кажуть, що бойкот - смерть українського спорту - це неправильно: ми не можемо легітимізувати їх [росіян та білорусів] своєю участю з ними.

Думаю, якщо хочемо чогось досягти - можливо це і шантаж, і втрачаємо рейтингові бали, гроші - але якщо їхати і виступати з ними, то визнавати, що це така ж країна, що вони рівні з іншими та нормальні люди, а не орки і вбивці», - сказав Дуброва.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты