Политика | 22 Августа, 2022

Євросоюз планує масштабну місію з навчання українських військових

Свежие новости: Євросоюз планує масштабну місію з навчання українських військових

Верховний представник Європейського союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель оголосив про плани ЄС розпочати масштабну операцію з підготовки українських військових.

- Здається розумним, що війна, яка триває і, очевидно, триватиме надалі, потребує наших зусиль не лише з точки зору матеріального постачання, - сказав Боррель.

Він зазначив, що нині кілька країн Європейського Союзу проводять підготовку українських військових на базі двосторонніх угод, однак 29 серпня у Празі міністри оборони країн-учасниць ЄС обговорять деталі та принципи організації навчань українських військових саме під егідою Євросоюзу. Боррель підкреслив, що це буде масштабна місія.

Нагадаємо, що декілька країн ЄС приєдналися до підготовки українських військових у Великій Британії. До місії, зокрема, долучись Швеція, Фінляндія, Данія, Норвегія та Нідерланди.

Джерело

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости