Политика | 22 Августа, 2022

Командувач ВМС розповів, як український катер заманив у пастку російський фрегат і той був змушений втікати

Свежие новости: Командувач ВМС розповів, як український катер заманив у пастку російський фрегат і той був змушений втікати

Командувач Військово-морських сил ЗСУ Олексій Неїжпапа розповів про бойовий епізод у Чорному морі за участю російського фрегата «Адмірал Макаров» та українського катера «Почаїв», який за водотоннажністю поступається кораблю рф у 15 разів.

Коли та де саме стався бій, командувач не уточнив. На початку травня у соцмережах з'явилися повідомлення про знищення або пошкодження «Макарова». За словами Неїжпапи, спочатку чорноморський флот рф «не вважав нас за [гідного] противника».

- Коли, вибачте, фрегат 11356Р «Макаров» полює за водолазним катером ВМС України та вступає в бій із ним, водночас на «Макарові», по-сучасному обладнаному кораблі, – 100-міліметрова гармата, ракети «Калібр», ракетний комплекс потужний, торпеди, а у катера – ДШК... Починає по ньому працювати артилерією і не влучає, цей катер увертається, - розповів віце-адмірал.

Неїжпапа розповів далі, що катер відійшов у зону прикриття артилерії Морської піхоти ЗСУ.

- Це героїчні хлопці, про це фільми можна знімати… Артилерія починає вражати цей фрегат, і він під 30 вузлів біжить до Севастополя. Бій закінчено, - сказав командувач ВМС.

За його словами, під час війни з катерів збивали «і ракети «Калібр», і літаки».

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты