Политика | 8 Ноября, 2023

Єврокомісія рекомендувала почати переговори з Україною про вступ до ЄС

Свежие новости: Єврокомісія рекомендувала почати переговори з Україною про вступ до ЄС Єврокомісія рекомендувала почати переговори з Україною про вступ до ЄС

Єврокомісія офіційно рекомендує почати переговори про вступ України і Молдови до ЄС.

Про це повідомила президентка комісії Урсула фон дер Ляєн, оголошуючи 8 листопада в Брюсселі оцінку прогресу країн на шляху до членства в ЄС.

- Через 10 років після протестів на Майдані настав дійсно історичний день. Сьогодні Європейська комісія рекомендує розпочати переговори про вступ з Україною та Молдовою. Також комісія рекомендує почати переговори з Боснією та Герцоговиною після досягнення належної відповідності критеріям. Також рекомендує надати Грузії статус країни-кандидата, - сказала вона.

За її словами, Україна виконала 90% рекомендацій, які дав ЄС, надаючи статус кандидата в червні 2022 року.

- І на цій основі ми сьогодні рекомендували Раді розпочати переговори про вступ. Ми також рекомендуємо, щоб Рада ухвалила рамки переговорів після того, як Україна проведе поточні реформи, – сказала президентка ЄК.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты