Общество | Николаев, 7 Июля, 2023

Є бачення Миколаєва, як Данії на Чорному морі, — данський представник в Україні про візію відбудови міста

Свежие новости: Є бачення Миколаєва, як Данії на Чорному морі, — данський представник в Україні про візію відбудови міста

Посол Данії в Україні Олє Егберг Міккельсен розповів про бачення післявоєнної відбудови Миколаєва з дружніми умовами для пішоходів, велоінфраструктурою тощо.

Однак, на щорічному форумі видавництва «Юридична практика» Business & Legal Infrastructure Forum посол Данії зазначив, що поки така мета виглядає важкодосяжною.

— Ця робота складна, вона триватиме роками, але є бачення Миколаєва, як Данії на Чорному морі і я сподіваюсь, що ця візія справдиться, — зазначив Олє Егберг Міккельсен.

З його слів, Миколаїв ще в довоєнний період мав імідж одного з найбільш депресивних обласних центрів України. Однак Данія сподівається, що їхня системна підтримка стане для Миколаєва конкурентною перевагою.

Одним з напрямків діяльності країни стала підтримка місцевого бізнесу. Сьогодні увага Данії прикута до томатного виробництва.

— Ми підтримуємо відродження промисловості. На порядку денному є томатне виробництво — галузь, яка активно працювала і працює в області. Зокрема, Данія допомагає компанії, яка не могла отримати кредити в українських банках через близькість до фронту. А данська державна експортно-кредитна агенція надає гарантії українським компаніям, навіть тим, які знаходяться неподалік від лінії фронту, для того, щоб вони мали кошти на відновлення, — розповів посол.

Відомо, що приблизно 60% допомоги, яку Данія спрямовує до України, надходить в Миколаїв та Миколаївську область. 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости