Общество | 7 Июля, 2023

Навіть найгірший сценарій на ЗАЕС не загрожує населенню радіацією, – ANS

Свежие новости: Навіть найгірший сценарій на ЗАЕС не загрожує населенню радіацією, – ANS

Навіть найгірший сценарій розвитку подій на захопленій російськими військовими Запорізькій атомній електростанції не становитиме радіологічної небезпеки для населення, вважають в Американському ядерному суспільстві.

Про це повідомляє Американське ядерне товариство American Nuclear Society, ANS), висновок якого поширив НАЕК «Енергоатом».

«Наші експерти ретельно розглянули "найгірші сценарії", включаючи обстріл та навмисний підрив реакторів та контейнерів для зберігання відпрацьованого ядерного палива. Вони не можуть передбачити ситуацію, яка призведе до радіаційних наслідків для здоров'я населення», - повідомили в ANS.

Американське ядерне суспільство нагадує, що 6 реакторів ЗАЕС зупинено вже понад десять місяців і більше не виробляють достатньо тепла, щоб спричинити швидкий радіологічний викид.

«ЗАЕС спроєктована таким чином, щоб протистояти природним та техногенним загрозам. Товсті, армовані сталлю, залізобетонні захисні споруди захищають активні зони реактора та призначені для утримання радіоактивних матеріалів ізольовано від навколишнього середовища.

У малоймовірному випадку, якщо захисні конструкції будуть порушені, будь-який потенційний викид радіоактивних матеріалів буде обмежений безпосередньою зоною, що оточує реактори. У зв'язку з цим будь-яке порівняння ЗАЕС з Чорнобилем або Фукусімою є неточним і вводить в оману», - йдеться у повідомленні.

Американське ядерне суспільство вважає, що інспектори Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ або IAEA) мають отримати негайний, безперешкодний доступ до всіх зон окупованої Росією атомної електростанції. 

Саме МАГАТЕ є найнадійнішим джерелом актуальної інформації про ЗАЕС, додають у суспільстві. 

Американське ядерне суспільство продовжує стежити за офіційними заявами та «балаканиною» в соціальних мережах про стан Запорізької атомної електростанції.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты