Криминал | Южноукраинск, 9 Декабря, 2022

До НАБУ здалась підозрювана у розкраданні коштів Південноукраїнської АЕС

Свежие новости: До НАБУ здалась підозрювана у розкраданні коштів Південноукраїнської АЕС

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали особу, підозрювану в заволодіння коштами Південноукраїнської АЕС. Людина переховувалась від слідства з 2018 року, але врешті сама прийшла до НАБУ.

Про це повідомляють в НАБУ.

— За даними слідства, зазначена особа разом з іншими учасниками схеми є причетною до заволодіння грошовими коштами Південноукраїнської АЕС у загальному розмірі 27,9 мільйонів гривень, – йдеться у повідомленні. 

Злочинна схема передбачала участь у процедурі державних закупівель за завищеними у 18 – 34 рази цінами з використанням низки підконтрольних службовцям АЕС ДП «НАЕК «Енергоатом» та представникам комерційних структур підприємств.

Загалом слідство встановило коло учасників корупційної схеми з 17 осіб: стосовно 12 з них з вересня 2019 року справа слухається у суді, стосовно 5 осіб до суду направлені обвинувальні акти з угодами про визнання винуватості.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты