Криминал | 8 Декабря, 2022

Нардепові-втікачу Деркачу загрожує до 30 років ув'язнення у США

Свежие новости: Нардепові-втікачу Деркачу загрожує до 30 років ув'язнення у США

Прокуратура Південного округу Нью-Йорка заочно висунула обвинувачення депутату Верховної Ради Андрієві Деркачу, якого в Україні оголосили в розшук і підозрюють у державній зраді, повідомляє 7 грудня пресслужба мін'юсту США.

Деркача обвинувачують у змові з метою порушення санкцій, банківському шахрайстві і відмиванні грошей, ідеться у заяві.

Якщо провину Деркача доведуть, йому загрожує до 30 років позбавлення волі. Як стверджують в обвинувальному висновку, починаючи з 2013 року Деркач зі спільником розробив схему придбання та утримання двох елітних кондомініумів у районі Беверлі-Гіллз, приховуючи свою участь у трансакціях від американських фінансових установ.

Деркач, стверджують у мін'юсті США, придбав нерухомість, нібито порушуючи нові санкції США, введені раніше цього року, і приховував свою зацікавленість в угодах. Деркач скористався послугами корпоративного номінального власника, багаторівневою структурою підставних компаній у Каліфорнії, а також численними банківськими і брокерськими рахунками у США.Через них він переказав номінальному власнику кондомініумів приблизно $3,92 млн із закордонних рахунків у Латвії і Швейцарії, які належали компаніям, зареєстрованим на Британських Віргінських Островах.Потім ці гроші використали для виплати $3,2 млн готівкою на ім'я юридичної особи, створеної номінальним власником, водночас Деркач "не мав видимого зв'язку з покупкою".

Решту майже $800 тис. поклали на брокерський рахунок, відкритий номінальним власником на користь Деркача, і використали для сплачування витрат кондомініуму, зокрема податків і комунальних послуг.

Паралельно з розслідуванням дій Деркача було розпочато процедуру громадянської конфіскації з метою арешту кондомініумів і залишків коштів на брокерських і банківських рахунках у США, які контролює український нардеп.

"Поведінка цього агента Кремля, який потрапив під санкції за спробу отруїти нашу демократію, продемонструвала, що він готовий, бажає і здатний експлуатувати банківську систему для досягнення своїх незаконних цілей. США не будуть безпечним притулком, де злочинці, олігархи чи організації, які перебувають під санкціями, можуть приховувати свої доходи, отримані у нечесний спосіб, або впливати на наші вибори", – ідеться у заяві прокурора США. 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты