Политика | 22 Мая, 2023

Буданов закликав російських військових звертатися до проекту «Хочу жити»

Свежие новости: Буданов закликав російських військових звертатися до проекту «Хочу жити»

Начальник ГУР МО України Кирило Буданов звернувся до російських військових із пропозицією - подати заявку в український проєкт "Хочу жити", потрапити в полон і врятувати своє життя, або ж померти на війні.

Відповідне відео-повідомлення Буданова розміщено в Telegram-групі Проекту "Хочу жити".

Очільник української розвідки зазначив, що "вже понад рік кремлівський режим не може досягти жодної мети, поставленої на початку вторгнення в Україну".

— Я звертаюся до російських військових, до тих, кому пощастило вижити в "м'ясних" штурмах і розбитих окопах. Буде ще гірше! У вас є вибір - померти або врятувати своє життя. В Україні діє державний проект "Хочу жити", який допомагає військовослужбовцям армії росії. Наші спецпідрозділи вже вивели сотні російських солдатів через лінію фронту. Тепер вони в безпеці. Живуть у нормальних умовах під наглядом Міжнародного комітету Червоного Хреста, з трираховим харчуванням, можливістю дзвонити додому й отримувати посилки. Усіх їх оформлюють, як таких, що потрапили в полон у бою. Тому в Росії їм продовжують нараховувати і бойові, і зарплати, - заявив Кирило Буданов.

Також він додав, що в таких російських військових є вибір - пересидіти війну і повернутися додому після її завершення, або не повертатися в російську федерацію взагалі .

— Ті, хто проходять за проєктом "Хочу жити" мають право просити притулку в Україні та низці інших країн Європейського союзу. Ви можете закінчити війну вже зараз. Не потрібно чекати поки вас уб'ють або важко поранять. Звертайтеся в проєкт "Хочу жити", і ми допоможемо витягнути вас із "м'ясорубки", що насувається, - закликав Буданов.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости