Политика | 7 Июля, 2023

Байден схвалив передачу Україні касетних боєприпасів, - WP

Свежие новости: Байден схвалив передачу Україні касетних боєприпасів, - WP

Президент США Джо Байден схвалив передачу Україні спірних касетних боєприпасів. Про надання допомоги оголосять сьогодні.

Конгрес має вилучити боєприпаси з існуючих оборонних запасів США. Це рішення було ухвалене на тлі занепокоєння щодо затримки контрнаступу України та скорочення західних запасів звичайної артилерії.

Зазначимо, що такий крок передбачає обхід закону США, який забороняє виробництво, використання чи передачу касетних боєприпасів з коефіцієнтом браку понад 1%.

За останніми оцінками, проведеними у 2020 році, коефіцієнт браку касетних боєприпасів не перевищує 2,35%. Хоча це перевищує обмеження 1%, офіційний представник Пентагону Пета Райдер зазначив, що офіційні особи «ретельно відбирають» боєприпаси з коефіцієнтом 2,35% або нижче для передачі в Україну.

Один касетний боєприпас викидає бомби, які можуть покрити у п'ять разів більшу територію, ніж звичайні боєприпаси. Вони складаються з десятків менших бомб та розлітаються під час детонації.

У 2010 році було прийнято конвенцію про заборону касетних боєприпасів, 123 держави заборонили їх використання, виробництво та накопичення через те, що вони можуть становити небезпеку для цивільних протягом багатьох років після закінчення бойових дій. Проте США, Україна та Росія не підписали документ.

Джерело

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости