Политика | 23 Октября, 2022

Зеленський вважає, що Путін наказав Шойгу обдзвонювати міністрів оборони і лякати застосуванням «брудної бомби»

Свежие новости: Зеленський вважає, що Путін наказав Шойгу обдзвонювати міністрів оборони і лякати застосуванням «брудної бомби»

Президент України Володимир Зеленський відреагував на чергову спробу маніпуляції зі сторони військового керівництва РФ, а саме інформування іноземних міністрів оборони про те, що Україна начебто має намір застосувати «брудну ядерну бомбу».

У своєму відеозверненні він підкреслив, що саме Росія «є джерелом усього брудного, що тільки можна уявити в цій війні».

— Коли сьогодні російський міністр оборони влаштовує телефонну карусель і обдзвонює іноземних міністрів із розповідями про так звану брудну ядерну бомбу, усі все добре розуміють. Розуміють, хто є джерелом усього брудного, що тільки можна уявити в цій війні, — прокоментував Володимир Зеленський.

Президент наголосив, що Україна відновлює нормальне життя у деокупованих містах і селах, куди Росія «принесла смерть і деградацію».

— Саме це – про українців. Там, де Україна, – ніколи не знищується життя. А ось там, куди приходить Росія, вона всюди залишає по собі масові могили, катівні, зруйновані міста й села, заміновану землю, знищену інфраструктуру і природні катастрофи. І якщо хтось і може застосувати ядерну зброю у нашій частині Європи, то це лише один субʼєкт – і цей субʼєкт (президент РФ Володимир Путін, — прим.) як раз і наказав товаришу Шойгу кудись там телефонувати, — заявив Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський висловив думку, що світ має зараза «максимально жорстко відреагувати» щоб запобігти небезпечній провокації зі сторони РФ.

— Якщо Росія підготувала чергове підняття ставок і черговий ескалаційний крок – вона вже зараз, превентивно і до будь-якого нового свого «бруду», має побачити, що світ це не проковтне, — підкреслив президент.

Як повідомлялося, міністр оборони Росії Сєргій Шойґу в неділю провів телефонну розмову з турецьким візаві Хулусі Акаром, а також з міністром оборони Франції Себастьяном Лекорню. Він висловив свої заклопотаності з приводу можливих провокацій з боку України із застосуванням «брудної бомби».

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости