Политика | 7 Июля, 2023

Зеленський завершив свій візит до Чехії та вирушив до Словаччини: «Чекають важливі зустрічі»

Свежие новости: Зеленський завершив свій візит до Чехії та вирушив до Словаччини: «Чекають важливі зустрічі»

Президент України Володимир Зеленський після візиту до Болгарії та Чехії відправився з до Словаччини.

Про це повідомляє сам Зеленський.

"Наступна – Словаччина. Важливі зустрічі в Братиславі з президентом Зузаною Чапутовою, премʼєр-міністром Людовітом Одором, головою Національної Ради Борисом Колларом", – повідомив Зеленський.

За його словами, на зустрічах мова йтиме про конкретну оборонну підтримку та євроатлантичну інтеграцію України, саміт НАТО та "формулу миру", двостороннє співробітництво, енергетичну безпеку.

Як відомо, Володимир Зеленський відвідав Болгарію у першій половині дня в четвер, а ввечері вирушив до Чехії.

Зокрема, Зеленський подякував премʼєр-міністру Чехії Петру Фіалі, уряду та всій Чехії, яка передасть Україні додаткові ударні вертольоти, великокаліберні боєприпаси та допоможе в підготовці пілотів винищувачів F-16.

"Це саме те, що потрібно. Кожен такий прояв солідарності робить ближчим закінчення цієї страшної війни, розвʼязаної російською федерацією. Дякую Чехії за підтримку наших зусиль зробити саміт у Вільнюсі змістовним для всіх – не лише України, а й для всього Альянсу. Окремо дякую за підтримку наших людей – усіх українців, наших переселенців, які в Чехії отримали захист від російського терору, від цієї нелюдяності й агресії. Україна завжди буде вдячна за гостинність Чехії, за таку потужну підтримку, за допомогу нашим жінкам, дітям – усім українцям. Упевнений, разом забезпечимо всі необхідні умови, щоб наші люди могли повернутися додому, в Україну перемоги", - написав він. 

Також Президент України повідомив, що у Празі зустрівся з Головою Сенату Парламенту Чехії Мілошем Вистрчілом та обговорив з ним питання щодо проведення Глобального саміту з імплементації української Формули миру та якнайшвидшого набуття Україною членства в НАТО та ЄС.

"Дякую за активну позицію Чехії стосовно відбудови України та важливих українських ініціатив. Проведення в Празі у жовтні Другого парламентського саміту Кримської платформи наблизить нас до спільної мети – деокупації Кримського півострова та всіх тимчасово окупованих територій України", - додав Володимир Зеленський.

Окрім цього, Володимир Зеленський зустрівся з Головою Палати депутатів Парламенту Чехії Маркетою Пекаровою Адамовою.

"Ми обговорили необхідність санкційного тиску на Росію в межах ЄС та інших міжнародних організацій, а також взаємодію в реалізації курсу України на повноправне членство в ЄС і НАТО. Сподіваємося на максимально активну позицію із цих питань Палати депутатів Парламенту Чехії. Окремо хочу подякувати за надання гуманітарної допомоги та за активну позицію Чехії з питання відбудови України", - резюмував він.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости