Политика | Вознесенск, 20 Февраля, 2021

Звіт про роботу адміністративної комісії при Виконавчому комітеті Вознесенської міськради за 2020

Свежие новости: Звіт про роботу адміністративної комісії при Виконавчому комітеті Вознесенської міськради за 2020

На черговому засіданні виконавчого комітету Вознесенської міської ради, яке відбулося 12 лютого 2021 було заслухано звіт про роботу Адміністративної комісії при Виконавчому комітеті Вознесенської міської ради за 2020 рік.

Варто підкреслити той факт, що комісією було розглянуто в 2,5 рази більше справ ніж у попередньому, 2019 році. На 33 проведених засіданнях комісія розглянула 220 справ. Звичайно ж не могло не позначитися на роботі комісії введення в березні 2020 року карантину, що призвело до збільшення кількості справ, закритих в зв’язку з закінченням строку їх розгляду. Ще однією несприятливою обставиною стало прийняття рішення виконкому від 31 липня 2020 № 298 «Про перелік осіб, яким надається право складати протоколи про адміністративні правопорушення». Цим рішенням було значно розширено коло осіб, наділених повноваженнями складати протоколи про адміністративні правопорушення, зокрема за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення - порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів. Вважалося, що це допоможе вирішити проблему самовільного розташування навколо ринку об’єктів торгівлі. Натомість це негативно позначилося як на якості складених протоколів, так і на можливостях комісії їх розглянути у відповідності до вимог законодавства. Саму ж проблему це не розв’язало.

Продовжуючи цю тему слід зауважити, що знайти вихід з кризової ситуації допоміг діалог між владою та громадою, результатом якого стало звільнення території навколо ринку від торгівельних яток, палаток та лотків. 22 січня 2021 року було прийнято рішення виконкому № 46 «Про впорядкування місць торгівлі на території м. Вознесенська», з яким варто ознайомитися всім зацікавленим особам. Перейти за посиланням: http://voz.gov.ua/rvk2021/3842-sichen.html

Що ж до накладених на правопорушників адміністративних стягнень, то на рахунок місцевого бюджету за звітний період надійшло майже 27 тисяч гривень. Справи відносно деяких правопорушників, які не сплатили вчасно накладену комісією суму штрафу, направлені на примусове виконання.

З повним текстом рішення № 69 від 12.02.2021 "Про роботу адміністративної комісії при Виконавчому комітеті Вознесенської міської ради за 2020 рік" можна ознайомитися за посиланням: http://voz.gov.ua/rvk2021/3936-liutyi.html

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости