Общество | Вознесенск, 26 Апреля, 2018

Звернення міського голови Віталія Лукова з нагоди Міжнародного дня пам'яті про Чорнобильську катастрофу

Свежие новости: Звернення міського голови Віталія Лукова з нагоди Міжнародного дня пам'яті про Чорнобильську катастрофу

Шановні вознесенці, чорнобильці!

Вже 32 роки пройшло з дня наймасштабнішої техногенної катастрофи, що ставалися в світі за всі часи існування людства. Але ті героїчні вчинки, неймовірні зусилля на подолання наслідків Чорнобильської катастрофи не будуть забуті ніколи. Проведені на сьогодні дослідження говорять про неймовірну кількість у сотні мільйонів врятованих життів, саме завдяки героям, які ціною власного життя змогли запобігти ще більшій катастрофі. При цьому та порівняно мала частинка згубних речовин, що прорвалися в навколишнє середовище, нанесли значної шкоди нашій землі та людям.

Час та природа дуже повільно загоює «рани», що лишились після катастрофи. Ціле місто довелося в екстреному порядку евакуйовувати. Всі ті люди так і не змогли повернутись до своїх домівок. Вони розселились по всій країні. У місті Вознесенську також проживають переселенці з зони відчуження, а також ліквідатори аварії.

У цей день ми хочемо висловити усім тим, хто брав участь у ліквідації та забезпеченні роботи рятувальних служб слова щирої подяки і шани за неймовірний подвиг, за порятунок наших життів, за ваш героїзм і сміливість, з якою ви ставали на бій із страшною небезпекою заради мільйонів людей.

Схиляючи голови перед тими, хто віддав власні життя й затулив власними грудьми згубну дію атому, бажаємо живим ніколи не пізнати такого горя.

Міський голова Віталій Луков,

секретар міської ради Лариса Торжинська

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты