Политика | 17 Августа, 2023

ЗСУ, ймовірно, застосували в Урожайному аналоги касетних снарядів США – СNN

Свежие новости: ЗСУ, ймовірно, застосували в Урожайному аналоги касетних снарядів США – СNN

Під час деокупації села Урожайне українські військові, ймовірно, застосували у тому числі подібні до касетних боєприпасів пристрої власного виробництва.

Про це повідомляє  CNN  з посиланням на відеозаписи з дрону та експертів зі зброї, які говорили на умовах анонімності.

Коли в Міноборони України вранці середу підтвердили звільнення Урожайного, знімальна група CNN була разом із 35-ю бригадою морської піхоти на околицях села. Російські війська масово обстрілювали українців.

CNN посилається на кадри з дрона, де видно, як десятки російських військових тікають на південь від села. За словами двох експертів із озброєнь, які переглянули відеозаписи, росіян обстріляли під час втечі місцями, ймовірно, касетними боєприпасами. Експерти говорили за умов анонімності. 

Командир штурмової роти із позивним Дикий розповів, що багато росіян загинули саме під час втечі.

СNN повідомляє, що на відеозаписах видно, як десятки російських військових біжать відкритою дорогою. Ймовірно, вони були змушені бігти асфальтом, оскільки прилеглі поля та лісосмуги були заміновані. Росіяни також збиралися у великій кількості в будинках, які потім були обстріляні артилерією.

Дикий повідомив, що ЗСУ використовували міномети та танки, проте не став коментувати можливе застосування касетних боєприпасів. Українські військові підтвердили, що американська зброя використовується на фронті, але відмовилася надати подробиці.

"CNN не змогла підтвердити, що пристрої, ідентифіковані експертами як ймовірні касетні боєприпаси на відео з Урожайного, є зброєю, поставленою США. Вважається, що Україна виготовила кілька таких пристроїв, які можуть використовуватися на фронті", - сказано в повідомленні.

На фронті 35-та бригада морської піхоти зазнала втрат під час просування на південь, що змусило Дикого, як пише CNN, вороже ставитися до "кабінетних" оцінок повільного поступу з боку деяких західних чиновників та аналітиків.

Дикий сказав, що критики наступу "завжди можуть прийти до мене в гості та посперечатися. Хтось вважає, що можна пролетіти над мінним полем на мітлі як у Гаррі Поттері. У цьому бою так не буває".

"Якщо ти цього не розумієш, то можеш сидіти у своєму кріслі та є свій попкорн", - додав Дикий.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты