Политика | 30 Июля, 2023

ЗСУ вчора наступали на трьох ділянках фронту і просунулися вперед

Свежие новости: ЗСУ вчора наступали на трьох ділянках фронту і просунулися вперед

Українські війська у суботу, 29 липня, провели контрнаступальні операції як мінімум на трьох ділянках лінії фронту і просунулися вперед, йдеться у свіжому  звіті  Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що геолокаційні кадри, опубліковані 28 липня, підтверджують, що українські війська просунулися поблизу північно-західної околиці Курдюмівки (13 км на південний захід від Бахмуту).

А на геолокаційних знімках, опублікованих 29 липня, видно, що ЗСУ просунулися вперед поблизу північних околиць Приютного, що приблизно 16 км на південний захід від Великої Новосілки на кордоні між Донецькою та Запорізькою областями.

Російські джерела стверджували, що українські війська продовжують штурм поблизу Клещеївки, Курдюмівки та Андріївки на південь від Бахмута, зазначають аналітики ISW.

Водночас росіяни повідомляють, що нібито відбили українські наземні атаки поблизу Рівнополя, Староморського та Урожайного на кордоні Донецької та Запорізької областей та заявляли про невдалі атаки ЗСУ поблизу Роботино на заході Запорізької області. Один із російських військових блогерів стверджує, що українські війська захопили ліс на північний схід від Роботино. 

Тим часом, українські чиновники офіційно повідомили, що ЗСУ вели контрнаступальні операції поблизу кордону Донецької та Запорізької областей, а також у західній частині Запорізької області.

 
ISW
 
 
Фото: ISW
 
ISW
 
 
Фото: ISW
 
ISW
 
 
Фото: ISW
 
ISW
 
 
Фото: ISW
 
 ISW
 
 
 
Фото: ISW

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости