Политика | 11 Сентября, 2024

ЗСУ просунулися в Курській області

Свежие новости: ЗСУ просунулися в Курській області

Українські воїни нещодавно просунулися в Курській області. Між тим фіксується просування і російських загарбників поблизу Кремінної, Сіверська, Торецька, Покровська та недалеко від Донецька.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Операція ЗСУ в Росії

Українські військові нещодавно просунулися в Курську область в Росії. Геолокаційні кадри, опубліковані 9 вересня, показують, що ЗСУ просунулися в східну частину Комарівки (на південний захід від Коренево).

Інші геолокаційні кадри від 9 вересня вказують на те, що ЗСУ просувались на південний схід від н.п. Ветрено (на схід від Коренево), ймовірно, вздовж вузького виступу між контрольованими РФ районами, хоча точний шлях українського просування тут залишається неясним, йдеться у звіті.

Крім того, опубліковані 9 вересня геолокаційні кадри показують, як ЗСУ діють у східній частині Руського Поріччя (на північний схід від Суджі), що може підтверджувати, що українські сили продовжують діяти в населеному пункті, пише ISW.

Міноборони РФ та інші російські джерела стверджували, що бої тривали біля Коренево, поблизу Апанасовки, Снагоста, Крем'яного, Черкаського Поріччя, Руського Поріччя, Уланок і Борків.

Також в ISW зазначають, що у Курську область могли бути перекинуті підрозділи 61-ї бригади морської піхоти РФ, які діяли в Херсонській області наприкінці серпня.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты