Политика | 4 Февраля, 2020

Зеленський вирішив змінити глав НАБУ, САП і Генпрокуратури

Свежие новости: Зеленський вирішив змінити глав НАБУ, САП і Генпрокуратури

Президент України Володимир Зеленський планує серію гучних звільнень у правоохоронних органах. Своїх посад позбудуться директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький та Генеральний прокурор Руслан Рябошапка, який встиг пропрацювати на посаді лише п’ять місяців.

Про це виданню ІНФОРМАТОР розповіла людина з оточення президента.

За словами співрозмовника видання, Назар Холодницький вже написав заяву про звільнення з посади за власним бажанням. Безпосередній керівник Холодницького, Генеральний прокурор Руслан Рябошапка, вже цього тижня має підписати наказ про задоволення прохання очільника САП.

Однак і сам голова Офісу Генерального прокурора, як переконує інорфматор, пробуде на посаді не довго. Володимир Зеленський наразі завершує останній консультації з приводу подальшої долі Рябошапки та обирає наступника для генпрокурора.

“Наразі це рішення перебуває на завершальному етапі консультацій, йде обговорення кандидатури наступника Рябошапки. У найближчі тижні подання Володимира Олександровича буде внесене на розгляд Верховної Ради”, – йдеться у розповіді джерела видання.

В оточенні Володимира Зеленського впевнені, що парламентська фракція “Слуги народу” підтримає таку пропозицію президента. Кандидат на заміну Рябошапці вже є.

У оточенні президента розглядають призначення на посаду очільника ОГП колишнього заступника генпрокурора Юрія Луценка, якого пов’язують з Андрієм Богданом, Сергія Кізя. Останнім у гучному переліку звільнень поки що йде директор НАБУ Артем Ситник. Рішення по ньому також було ухвалене Зеленським напередодні.

Відповідно до Закону “Про НАБУ”, директор відомства призначається та звільняється з посади Президентом України. Окрім цього, Верховна Рада України, за наявності підстав та за пропозицією не менш як 150 народних депутатів Верховної Ради може прийняти рішення про звільнення Директора Національного бюро з посади.

  • Читайте больше на нашем Telegram-канале. Присоединиться к нему можно ЗДЕСЬ

Однак відбутися це може виключно з конкретної низки причин: заява самого директора НАБУ, рішення суду про його недієздатність або вчинення злочину, набуття іноземного громадянства чи переїзд на постійне місце проживання закордон, несплата аліментів чи невчасне декларування майна або рішення комісії про незадовільні результати роботи.

У який саме спосіб відбудеться відставка Артема Ситника наразі невідомо, однак співрозмовник видання запевнив, що найближчим часом це стане зрозуміло.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости