Политика | 14 Сентября, 2022

Зеленський: В Ізюмі та Балаклії бачимо те саме, що в Бучі — знову катування

Свежие новости: Зеленський: В Ізюмі та Балаклії бачимо те саме, що в Бучі — знову катування

Президент Володимир Зеленський розповів, що росіяни під час окупації Ізюму й Балаклії в Харківській області поводилися подібним чином, як у Київській області: катували жителів, руйнували дитячі садки й школи, іншу інфраструктуру.

— Я від Ізюму й Балаклії… звикати до таких речей не можна, але після Бучі здивованими тими кроками, які робили російські терористи, ми вже не будемо, тому що бачимо те саме. Знову катування… знову руйнація: школи, садочки…У них (російських загарбників, – прим.) один і той самий слід. Нічого нового я не побачив, – сказав він.

Володимир Зеленський зазначив, що частина мешканців, які залишилися в місті Ізюм під окупацією, щасливі бачити українську армію, а частина – в шоці.

— Вони не розуміють, що відбувається. Бо півроку світла немає, води немає, електрики немає. Півроку вони були в окупації й боялися вийти. Вони бояться в принципі якихось змін, – додав президент.

Він визнав, що ситуація складна, але «буде позитив».

За словами Володимира Зеленського, військові зробили найголовніше - перша частина операції закінчена успішно.

Президент визнав, що Україна під час контрнаступу зазнала втрат серед особового складу й у військовій техніці, але російські військові натомість покинули багато техніки.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости