Политика | Николаев, 15 Июня, 2023

Луков назвав суперечливими результати перевірки укриттів у Миколаєві

Свежие новости: Луков назвав суперечливими результати перевірки укриттів у Миколаєві

Перший заступник Миколаївського міського голови Віталій Луков розповів, що в Миколаєві є 222 типових захисні споруди і більше 400 підвлаьних приміщень, які вважаються найпростішими укриттямм. Однак, переверкі виявила, що не всі вони доступні цілодобово.

Про це він розповів в ефірі ТРК "МАРТ".

— Ми маємо перший етап цієї роботи. Результати трохи суперечливі. По-перше, ми не маємо багато скарг від миколаївців щодо недоступності до укриттів. З іншого боку перевірка показала, що нам дуже далеко до оптимістичних речей. Нажаль є окремі випадки (коли укриття виявились недоступними), ми будемо над ними працювати, - прокоментував він.

Віталій Луков додав, що місто продовжить перевіряти укриття на їх доступність, але вже спільно з обласною військовою адміністрацією. Влада розраховує, що

— Розраховуємо на те, що всі власники таких споруд зрозуміли важливість кожного об'єкту для збереження життя людей, адже це безцінні речі. Розпорядженням міського голови були надані доручення. В Миколаєві є 222 типових захисні споруди і більше 400 підвальних приміщень, які вважаються найпростішими укриттями. Більшість цих місць є на нашій інтерактивній карті, але як показала перевірка, не всі вони є доступними цілодобово. Хоча на час самої тривоги більшість з них доступні, - додав він.

Також перший віце-мер просить містян звертатися до служби 1588 зі скаргами про недоступність укриттів. Окрім цього, він заявив, що "керівники ОСББ, керівники управляючих компаній та прості жителі повинні розуміти, що у мирний час ми можемо говорити про якісь приватні інтереси, то зараз Україна тримається завдяки тому, що в нас є загально-суспільний виклик і небезпека, і ми всі разом повинні думати не тільки про себе, а й про тих, хто поряд, і може потребувати захисту".

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты