Политика | 2 Октября, 2023

Завербований російський офіцер чотири місяці постачав важливу інформацію 02.10.20

Свежие новости: Завербований російський офіцер чотири місяці постачав важливу інформацію 02.10.20

За 4 місяці операції «Бариня» ГУР МО вдалося дізнатися багато важливої інформації, за допомогою якої вдалося зберегти життя українських захисників та зруйнувати плани росіян.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

Як відомо, ГУР МО розповіло Головне про успішне проведення спецоперації «Бариня», в результаті якої вдалося завербувати російського кадрового військового Данила Алфьорова, який в свою чергу вивів у полон ще 11 військовослужбовців рф.

– Це виявилося правильним рішенням - лейтенант Алфьоров погодився на співпрацю. Це відповідало його громадянській позиції, попри те що він кадровий російський військовий. Бо раніше він був звільнений з лав армії, а пізніше примусово мобілізований та примушений до підписання контракту, - повідомив представник ГУР.

За його словами, Алфьоров засуджував російську військову агресію та вважав її геноцидною та злочинною. Він хотів не лише здатися у полон, а й долучитися до захисту України від російської агресії. Йому таку можливість нададуть.

У Алфьорова в росії залишилися мати та брат.

Юсов також уточнив, що за 4 місяці операції ГУР вдалося дізнатися багато важливої інформації, за допомогою якої вдалося зберегти життя українських захисників та зруйнувати плани росіян.

Він додав, що зараз бажання російських військовослужбовців здатися у полон зростає. На думку Юсова, такі випадки та операції будуть проводитися й надалі. За даними ГУР, частина з 11 полонених росіян, яких Алфьорову вдалося вмовити здатися у полон, хоче повернутися до росії та наразі очікує на обмін.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости