Политика | 10 Июня, 2024

Заступниця міністра оборони розказала, скільки жінок служать в ЗСУ

Свежие новости: Заступниця міністра оборони розказала, скільки жінок служать в ЗСУ

У Збройних силах України служать понад 67 тисяч жінок, більшість них – військовослужбовиці.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

За її словами, 19 тисяч жінок у лавах ЗСУ є працівницями, а всі інші – військові.

Калмикова зазначила, що хоча Україна і не проводить мобілізації жінок, їхня чисельність в українській армії поступово зростала ще з 2014 року. Після повномасштабного вторгнення росіян динаміка цього процесу лише прискорилася.

У 2018 році було змінено законодавство, і жінки отримали право обіймати посади в ЗСУ. Наразі вони все частіше обирають професії, які не прийнято вважати жіночими, – вони виявляють бажання стріляти, керувати артилерійськими установками, дронами тощо.

– Водночас, на жаль, у нас досі спостерігається проблема із просуванням жінок по службі. Зараз ми шукаємо шляхи, щоб врегулювати це питання. Щоб жінки, які хочуть будувати кар'єру в Збройних силах, мали цю можливість, – стверджує заступниця міністра.

Раніше у Міністерстві оборони повідомляли, що станом на січень 2024 року в українській армії служило 45 587 військовослужбовиць.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты