Политика | Николаев, 1 Марта, 2023

«Залужний поставив задачу організувати роботу з партизанами на півдні», - Марченко

Свежие новости: «Залужний поставив задачу організувати роботу з партизанами на півдні», - Марченко «Залужний поставив задачу організувати роботу з партизанами на півдні», - Марченко

Генерал-майор Дмитро Марченко влітку минулого року був призначений головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним на посаду організатора взаємодії між Миколаївською обласною військовою адміністрацією та партизанським рухом на півдні України.

Про це генерал-майор Дмитро Марченко розповів в інтерв'ю.

Згідно з бойовим розпорядженням головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, генерал-майор Дмитро Марченко взяв на себе організацію роботи з підтримки сил опору та взаємодії з військовими формуваннями, щоб забезпечити ефективну оборону території.

Під час оборони Миколаєва Марченко успішно співпрацював з партизанами та забезпечив передачу важливої інформації в штаби. 

— Ті контакти, які я здобув під час оборони Миколаєва, були потрібні, тому Віталій Кім звернувся до головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, щоб він мене повернув до міста. У нас була гарно розвинута сітка партизанщини, яка надавала нам важливу інформацію, яку ми згодом передавали нашим артилеристам в штаби, а вони дуже вдало завдавали ударів. Тому я повернувся не на посаду радника, а на посаду організатора взаємодії між Миколаївською ОВА та партизанським рухом, силами опору та військовими формуваннями. Було визначено завдання головнокомандувача, щоб ми на півдні України організували роботу з партизанським рухом, – сказав він. 

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты