Политика | Первомайск, 1 Марта, 2023

Мер Первомайська не захотів відмовлятися від підвищення зарплатні та пообіцяв частину перераховувати на благодійність

Свежие новости: Мер Первомайська не захотів відмовлятися від підвищення зарплатні та пообіцяв частину перераховувати на благодійність

Мер Первомайська Олег Демченко, якому нещодавно рішенням міськради значно підвищили зарплатню, розповів, скільки буде отримувати та пообіцяв щомісяця перераховувати по 25 тисяч гривень пораненим бійцям.

Як повідомлялося, на сесії 23 лютого Первомайська міська рада більшістю голосів підтримала збільшення розміру премій міському голові Олегу Демченку, обраному від «Опозиційного блоку». Тепер він отримуватиме зарплатню у розмірі понад чотирьох окладів.

— В останні дні було дуже багато бруду з приводу підвищення моєї заробітної плати, що перейшло на особисті образи. Цей бруд я не починав. Завжди хотів і хочу взаємоповаги, взаєморозуміння і конструктиву у відносинах задля успіху в нашій громаді. Заради цього нас і обирали люди. Ніяких лавр я собі не чіпляв. Завжди дякував і дякую керівникам усіх організацій, установ, підприємств, небайдужим громадянам, які брали участь у благоустрої нашої громади. Але я хочу, щоб усе було по-честі і совісті, — прокоментував Олег Демченко.

Він відзначив, що буде отримувати щомісяця 102 тисячі гривень «без врахування податків». З них він пообіцяв щомісяця по 25 тисяч перераховувати важко пораненим захисникам. Також премії, у розмірі своєї зарплатні, які йому нараховуватимуть до трьох держсвят, Олег Демченко пообіцяв віддавати дітям загиблих бійців.

— Я прийняв рішення не відмовлятися (від підвищення, — прим.). І ще раз дякую тим, хто взяв на себе відповідальність за це рішення. Прийнята вами на минулій сесії заробітна плата, яка становить без врахування податків в нашу громаду складає 102 тисячі. Але ніяк не 170 чи 200, як це на сьогоднішній день мусолиться у засобах масової інформації та соціальних мережах. Але я вирішив, що з кожної заробітної плати я буду щомісячно перераховувати на лікування 25 тисяч на лікування важкопоранених військових, які перебувають у нашій громаді. А також премії, які встановлені до трьох державних свят я буду перераховувати  дітям військовослужбовців, які загинули під час виконання своїх обов’язків, — сказав мер Первомайська.

Олег Демченко публічно пообіцяв, що процес перерахування коштів буде прозорим для суспільства, робитиметься відповідна відео- та фотофіксація.

Відзначимо, що засідання комісій відбувалося перед сесією, скликаною для розгляну одного проєкту рішення — про створення тимчасової контрольної комісії щодо питання про підвищення зарплатні меру, прийнятого на попередній сесії.

При цьому комісії більшістю голосів проголосували за зняття проєкту з порядку денного, за що депутати потім повторно проголосували і на засіданні сесії.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости