Политика | 20 Января, 2023

Загибель розвідника Кірєєва сталася через непорозуміння між українськими спецслужбами, - Подоляк

Свежие новости: Загибель розвідника Кірєєва сталася через непорозуміння між українськими спецслужбами, - Подоляк

Радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що вбивство одного з консультантів делегації України на мирних переговорах Дениса Кірєєва було повʼязане з поганою координацією українських спецслужб на початку війни.

Про це пише латвійське видання Delfi.

За його словами, Кірєєв контактував з ГУР, але силові структури не мали між собою координації дій.

- Були певні претензії до нього з одного боку, з іншого, не встигли ці претензії врегулювати в діалоговому форматі, це не повʼязано з роботою делегації і з переговорним процесом. Він не був агентом росії, — запевнив Подоляк.

Він додав, що рф потім спробувала виставити Кірєєва своїм агентом, але насправді він не був повʼязаний з ворогом.

Нагадаємо, 5 березня 2022 року повідомлялося, що представники СБУ при затриманні застрелили у Києві банкіра Дениса Кірєєва, який брав участь у переговорах делегацій України та росії в Гомелі 28 лютого. Його нібито підозрювали у державній зраді.

Видання The Wall Street Journal розповідає, що Кірєєв працював на ГУР та вів розвідку в рф. Він попередив голову розвідки Кирила Буданова про вторгнення й атаку на Київ 23 лютого 2022 року. Виявляється, українська розвідка завербувала Кірєєва та його дані допомогли Києву вистояти в перші години атаки.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты