Политика | 12 Января, 2024

З'явилися деталі удару США та Британії по об'єктах хуситів у Ємені

Свежие новости: З'явилися деталі удару США та Британії по об'єктах хуситів у Ємені

Сполучені Штати та Великобританія почали завдавати ударів по цілям, пов'язаним з хуситами в Ємені. Після цього в мережі став відомий попередній перелік постраждалих об'єктів хуситів. 

За даними джерела, хусіти повідомили, що удари, які були завдані вночі військовими США та Великобританії, припали до таких об'єктів:

  • військова база Кахлан у провінції Саада;
  • авіабаза Аль-Дайламі на північ від столиці Ємену Сани;
  • район аеропорту міста Худайда на Червоному морі;
  • аеропорт міста Таїз та інші об'єкти в провінції Таїз у південно-західному кутку Ємену;
  • аеродром міста Аббс.

Дослідження детальних наслідків ударів ще продовжуються, але попередня інформація вказує на те, що здатність хуситів становити загрозу для торговельного судноплавства була ослаблена.

Пізніше американський лідер Джо Байден  підтвердив  удари по Ємену.

"За моєю вказівкою збройні сили США - спільно з Великобританією і за підтримки Австралії, Бахрейну, Канади та Нідерландів - успішно завдали ударів по ряду об'єктів у Ємені, які повстанці-хусіти використовували для того, щоб поставити під загрозу свободу судноплавства на одному з найважливіших водних шляхів світу", - написав Байден.

За його словами, удари вважаються відповіддю на атаки хуситів на міжнародні морські судна в Червоному морі. Внаслідок 27 інцидентів проти міжнародного комерційного судноплавства постраждали понад 50 країн. Екіпажі із понад 20 держав стали об'єктами погроз або потрапили до заручників у результаті актів піратства. Більш ніж 2000 суден змушені були змінити свій маршрут, щоб уникнути Червоного моря.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты