Политика | Николаев, 21 Февраля, 2019

«Вимоги законодавства у сфері цивільного захисту єдині для всіх і мають виконуватися неухильно. Від цього залежить життя людей», - Валентин Гайдаржи

Свежие новости: «Вимоги законодавства у сфері цивільного захисту єдині для всіх і мають виконуватися неухильно. Від цього залежить життя людей», - Валентин Гайдаржи

Під час чергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під керівництвом заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Валентина Гайдаржи, окрім нагальних профільних питань, обговорили зокрема і ситуацію довкола вчорашнього інциденту у СК «Зоря», про який було повідомлено деякими ЗМІ. 

Так, Валентин Гайдаржи наголосив, що вважає абсолютно неприпустимою поведінку керівника комплексу, якій після виникнення пожежі на території басейну, відмовився допускати працівників пожежної служби на територію спорткомплексу для усунення загоряння.  

 «В цей час на території басейну перебували люди, діти. Не хочеться навіть думати, яких непоправних наслідків могли завдати ці безвідповідальні дії. Працівники ДСНС мають право безперешкодного доступу на ті об’єкти, де виникла пожежа, чи інша надзвичайна ситуація, яка несе загрозу людським життям. Це чітка вимога законодавства і її зобов’язані неухильно виконувати усі. Тому сьогодні, окремим дорученням комісії я рекомендуватиму керівництву заводу розібратися у ситуації, що сталася у СК «Зоря», та вжити необхідних дій, аби такі випадки більше ніколи не повторювалися. Від цього залежить життя людей. Будемо рекомендувати керівництву заводу у співпраці з ДСНС провести службову перевірку і надати публічно її результати миколаївський громаді», - підкреслив Валентин Гайдаржи.  

Окрім того, у ході засідання також було розглянуто питання щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені і паводків на території області. На підставі заслуханих доповідей керівників, комісією прийнято рішення, що відповідальні органи влади, підприємства, установи і організації в цілому готові до пропуску льодоходу, повені і паводків у 2019 році. 

Також, були обговорені питання щодо створення на території Миколаївської області пожежно-рятувальних підрозділів для забезпечення місцевої пожежної охорони та стан реалізації державної політики у сфері цивільного захисту щодо мінімізації загроз, пов’язаних з наявністю на окремих територіях області вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. 

Крім того, заслухано голів райдержадміністрацій по ситуації довкола створення підрозділів цивільного захисту в структурі виконавчих органів влади та органів місцевого самоврядування. 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости