Политика | 8 Ноября, 2023

З території Сектору Газа почали евакуацію українців

Свежие новости: З території Сектору Газа почали евакуацію українців

Дозвіл на евакуацію з території Сектору Гази вже отримав 101 громадянин України.

Про це повідомив посол України у Ізраїлі Євген Корнійчук.

- Перша група наших громадян отримала дозвіл на евакуацію з Гази – 101 особа із 367, які ми запросили, це ті, що погоджені на евакуацію через Ізраїль. Решту обіцяють випустити в середу. Також на наше прохання випускають 51 громадянина Молдови, - сказав посол.

Він зазначив, що операція має розпочатися вже сьогодні. Співробітники посольства України уже очікують на кордоні з Єгиптом та Газою.

- Все скоординовано поки нормально. Сподіваюся, що в четвер закінчимо виводити всіх, - додав Корнійчук.

Посол України в Єгипті Микола Нагорний розповів, що евакуація українців триватиме кілька днів і, поки не відбулася успішна евакуація, представники посольства не можуть розголошувати деталей.

- Так, евакуація розпочалася, вона триватиме кілька днів. Ситуація дуже нестабільна, існує багато ризиків, які можуть вплинути на перебіг евакуації. Робиться все можливе для здійснення безпечної, організованої, скоординованої евакуації громадян України з Гази, – повідомив Нагорний, пише Радіо Свобода.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости