Политика | 7 Ноября, 2023

В Україні запрацювали нові правила контролю вантажів на митниці

Свежие новости: В Україні запрацювали нові правила контролю вантажів на митниці

В Україні з сьогоднішнього дня, 7 листопада, набули чинності зміни у митному законодавстві щодо контролю та оформлення вантажів на імпорт та експорт. Перевірятимуть товари на кордоні тепер за новими правилами.

Про це повідомляє пресслужба Державної митної служби України.

Як пояснили на засіданні Громадської Ради при Держмитслужбі представникам бізнесу щодо огляду вантажних транспортних засобів за оновленими правилами, митниця не буде проводити огляд 100% транспортних засобів. Водночас залишається ризикоорієнтований підхід, зазначили у відомстві.

При цьому в Держмитслужбі прогнозують, що  кількість оглядів не зросте, оскільки «кількість та моторика опрацьовування профілів ризиків не збільшиться».

Напередодні набрання чинності від 7 листопада змін у митному законодавстві на засіданні обговорили рівень готовності митних органів та бізнесу до роботи у нових умовах.

Представники Держмитслужби зазначили, що митниці отримали необхідну кількість пломб, змінили графіки роботи терміналів, щоб мати можливість вчасно оформляти товари, та «вжили низку інших заходів, необхідних для стійкого функціонування митниці та законного сприяння бізнесу».

На перехідний період у відомстві оприлюднили контакти посадових осіб митних органів «для вирішення можливих проблемних питань». Ознайомитись зі списком можна за цим посиланням.

«Також на доступних ресурсах буде поширена інформація про перелік місць прибуття», - йдеться у повідомленні.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости