Политика | 8 Ноября, 2023

ДБР займеться розслідуванням загибелі помічника Залужного

Свежие новости: ДБР займеться розслідуванням загибелі помічника Залужного ДБР займеться розслідуванням загибелі помічника Залужного

Розслідування загибелі помічника Головнокомандувача ЗСУ Геннадія Частякова передали до ДБР.

Про це повідомили в Національній поліції України.

Як повідомили в Спецпрокуратурі Центрального регіону, загиблий святкував свій день народження. Він повернувся додому з подарунками від колег, серед яких був подарунковий ящик, у якому серед іншого знаходилось 6 гранат західного зразка з маркуванням Д5.

“Одну з гранат взяв до рук син військовослужбовця. Забираючи в дитини боєприпас, офіцер висмикнув кільце, що спровокувало вибух. 39-річний майор ЗСУ загинув на місці. Його 13-річного сина ушпиталено с тяжкими пораненнями, 11-річна донька отримала незначні тілесні ушкодження. На місці події вилучили ще 5 подібних гранат”, - говориться в повідомленні.

Під час проведення невідкладного обшуку у колеги військовослужбовця, який зробив цей небезпечний «подарунок», вилучено 2 аналогічних боєприпаси. Встановлюються причини та обставини події, тривають допити очевидців та свідків, готується проведення комплексу експертиз.

Читайте також: «Невдалий подарунок»: на Київщині від вибуху гранати загинув помічник Залужного

Кримінальне провадження відкрито за частиною 1 статті 115 (умисне вбивство, наразі невідомо, чи є примітка про нещасний випадок) та частиною 1 статті 263 (незаконне поводження з боєприпасами) Кримінального кодексу України.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты