Политика | Южноукраинск, 8 Февраля, 2018

Южноукраїнська міська рада пропонує висказати свою думку щодо червоно-чорного прапора

Свежие новости: Южноукраїнська міська рада пропонує висказати свою думку щодо червоно-чорного прапора

Про це повідомляється на сайті Южноукраїнська.

Червоно-чорний прапор у Тернополі тепер вивішуватимуть разом з синьо-жовтим.

Тернопільська міська рада ухвалила рішення піднімати червоно-чорний прапор разом з державним у відповідь на резонансний закон про Інститут національної пам’яті, який напередодні ухвалили у Польщі.

Таке рішення було прийнято з ініціативи міського голови Сергія Надала у п’ятницю, 2 лютого.

Відтепер під час урочистих та святкових заходів на державних будівлях і комунальних установах одночасно з жовто-блакитним прапором будуть обов'язково піднімати прапор національної революції – червоно-чорний, інформує сайт міськради.

Мер Тернополя Сергій Надал запевнив, що попри прийняття цього закону, Польща, як і раніше, залишиться партнером Тернополя, нагадавши, що сім польських міст є офіційними містами-побратимами.

Тернопіль завжди мав прекрасні партнерські відносини з польськими містами ... Переконаний, що жодне політичне рішення не може переписати героїчні сторінки нашої історії. Цим рішенням ми демонструємо, що не дозволимо іншим країнам переписувати сторінки нашої історії. І ще раз офіційно стверджуємо на міському рівні повагу до наших героїв і їх внесок в боротьбу за незалежність України, – наголосив мер міста.

Нагадаємо, закон, який напередодні ухвалив Сейм, вночі 1 лютого підтримав Сенат. Президент Петро Порошенко заявив, що закон не відповідає проголошеним принципам стратегічного партнерства між Україною та Польщею і висловив стурбованість.

Є потреба і місцевому самоврядуванню Южноукраїнська висказати свою точку зору з цього питання. Пропозиції надавати на телефон 5 99 70 та на електронну скриньку [email protected] до 16.02.2018.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты