Политика | Николаев, 21 Февраля, 2024

Сєнкевич поїхав у Берлін на конференцію щодо відновлення водопостачання у Миколаєві

Свежие новости: Сєнкевич поїхав у Берлін на конференцію щодо відновлення водопостачання у Миколаєві

 

У Берліні, 19 лютого, Східний комітет німецької економіки підписав Меморандум про взаєморозуміння з Миколаївським водним хабом. 

З боку української сторони Меморандум був підписаний міським головою Миколаєва Олександром Сєнкевичем та засновницею громадської організації «Mykolaiv Water Hub» Ганною Монтавон. На заході також був присутній директор «Миколаївводоканалу» Борис Дуденко.

«Це дуже важлива подія, оскільки Німеччина є одним із головних донорів і помічників України у цій війні. Нам потрібно від термінового відновлення прийти до стратегічного планування. У цьому випадку – це дуже унікальний кейс, який ми будемо далі продовжувати з іншими країнами»,зазначив мер міста у коментарі для Укрінформ.

Німецький Східний комітет підписав угоду з Миколаївським водним хабомОлександр Сєнкевич та Борис Дуденко поруч із німецькими колегами. Фото: Східний комітет німецької економіки

Мер Миколаєва також наголосив, що головна мета візиту до Берліну – це не лише пошуки фінансування для відновлення водопостачання, а й розгляд інженерних рішень для розв'язання даної проблеми.

«Починаючи з 12 квітня 2022 року у Миколаєві немає доступу до питної води через те, що росіяни підірвали водопровід до нашого міста. З того часу ми стикаємося з постійними проблемами у централізованому водопостачанні прісної води. Наразі ми активно шукаємо не лише фінансову підтримку для відновлення водопостачання, але й ефективні інженерні рішення, саме тому ми зібрались у Берліні. Крім того, в Берліні функціонує організація Mykolaiv Water Hub, яка працює з 2018 року. Ця організація не лише планує відновлення водопостачання у Миколаєві, але також сприяє залученню німецьких інвестицій для цієї ініціативи»,розповів Олександр Сєнкевич у коментарі для Укрінформ.

Як повідомляє пресслужба Східного комітету німецької економіки, підписання Меморандуму передбачає відновлення системи водопостачання у південноукраїнському регіоні. 

«Східний комітет разом з іншими партнерами уклали Меморандум про взаєморозуміння з Миколаївським водним хабом. Цей крок передбачає відновлення системи водопостачання південноукраїнського регіону за допомогою передової німецької технології та підняття його стандартів до рівня, що відповідає стандартам Європейського Союзу», – повідомляє пресслужба.

У Берліні підписано Меморандум про розвиток водного хабу в Миколаїві. Фото: Анна КостюченкоУ Берліні підписано Меморандум про розвиток водного хабу в Миколаїві. Фото: Анна Костюченко
У Берліні підписано Меморандум про розвиток водного хабу в Миколаїві. Фото: Анна КостюченкоУ Берліні підписано Меморандум про розвиток водного хабу в Миколаїві. Фото: Анна Костюченко

 

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости