Общество | Южноукраинск, 29 Января, 2021

Южно-українські волонтери-атомники відремонтували і передали два автомобіля ЗІЛ-131 бійцям ЗСУ

Свежие новости: Южно-українські волонтери-атомники відремонтували і передали два автомобіля ЗІЛ-131 бійцям ЗСУ

Перша у 2021 році передача відремонтованої техніки українським військовим відбулась у автотранспортному господарстві (АТГ) Южно-Української АЕС. Волонтери-автотранспортники передали військовим 42-го окремого мотопіхотного батальйону два відремонтовані автомобілі ЗІЛ-131.

Автотранспортники зібрались у майстернях, щоб подякувати військовим за те, що ті захищають мирне небо, а бійці, зі свого боку, дякували волонтерам за патріотизм і готовність жертвувати своїми коштами і часом заради благородної справи. Військові вручили сувеніри і почесні грамоти волонтерам, директору АТГ і генеральному директору атомної станції. Заступник генерального директора Южно-Української АЕС з підготовки виробництва Андрій Петрук, який був присутній на урочистостях, від імені адміністрації підприємства завірив, що атомники й надалі продовжуватимуть допомагати українському війську.

«Два автомобілі ЗІЛ-131 прибули на ремонт до автотранспортного господарства практично у вигляді металобрухту, - розповів директор АТГ Петро Форостяний. – Зробили машинам капітальний ремонт: замінили двигун, перебрали коробку передач, пофарбували. Часу на ремонт пішло чимало - близько трьох місяців. Машини випускались ще на початку 80-х років минулого століття, тож деякі запчастини довелося виготовляти самим, деякі шукати. Ремонт нам обійшовся майже в сто тисяч гривень. Це кошти, які жертвують працівники АТГ, наші постійні благодійники волонтери-фермери, інші небайдужі люди. Ремонтують техніку волонтери у свій вільний від основної роботи час, буває, що і під час відпустки приходять у майстерні».

Коли військові приїхали у АТГ, то не впізнали свої автомобілі, бо тепер вони виглядають так, ніби щойно зійшли із заводського конвеєра.

«Ці автомобілі були виведені з окупованого Криму в 2014 році в робочому стані, але з тих пір постійно задіяні на передовій для перевезення особового складу, боєприпасів, продуктів харчування, тож свій ресурс вони відпрацювали. Автотранспортники фактично дали їм друге життя», - розповідає старший технік 2-ї мотопіхотної роти 42-го окремого мотопіхотного батальйону Олександр Лопушенко.

Окрім машин військовим надали технічні паспорти, де вказані всі деталі й механізми, які були замінені чи відремонтовані, а також результати випробувань.

Автотранспортники Южно-Української АЕС допомагають українській армії з початку бойових дій на Сході України. З 14-го року вони відремонтували більше 160 одиниць військової техніки, в тому числі 22 БТРи. Нині у їхньому списку 14 військових частин, з якими вони підтримують зв’язок і завжди готові прийти на допомогу. Минулого року  було відремонтували 25 одиниць техніки для військових підрозділів Збройних Сил України.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты