Политика | 12 Июля, 2024

Все більше українських жінок ідуть працювати на чоловічих роботах, - The Guardian

Свежие новости: Все більше українських жінок ідуть працювати на чоловічих роботах, - The Guardian

Журналісти The Guardian побували на виробництві Метінвесту в Покровську, де українські жінки поступово обіймають традиційно чоловічі посади. Там вони поспілкувалися з дівчатами, які працюють під землею, їздять на вантажівках, і визнали: стереотипи щодо "чоловічої" роботи в Україні почали змінюватися.

Про це розповіли в компанії "Метінвест".

"Російське вторгнення, в результаті якого сотні тисяч українських чоловіків пішли на фронт, змусило українських жінок спуститися в шахти й виконувати традиційно чоловічу роботу, щоб підтримувати економіку країни", - пише видання.

Згідно з нещодавнім дослідженням, майже три чверті українських роботодавців скаржаться на дефіцит робочої сили, а в Києві інтервали руху потягів метро зросли через дефіцит працівників, оскільки до 10% персоналу було мобілізовано. У всій країні дефіцит водіїв автобусів становить 30%. Через це український уряд скасував закон, що раніше забороняв жінкам працювати в "шкідливих або небезпечних" умовах, вказують журналісти.

Нещодавно у Києві група жінок зібралася на курсах водіння вантажівок, яке традиційно вважалося чоловічою професією.

"Тривалий час вважалося, що жінка має сидіти вдома й піклуватися про дітей. Але тепер ситуація в країні змінилася, і погляди також змінюються", — каже Валентина Кайстрено, виходячи з гігантської вантажівки. Вона жила у Маріуполі до того, як росія окупувала місто.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости