Общество | Первомайск, 9 Декабря, 2019

Вперше у Вознесенській громаді запроваджено послугу з патронату над дитиною

Свежие новости: Вперше у Вознесенській громаді запроваджено послугу з патронату над дитиною

З 2016 року в Україні на законодавчому рівні запроваджено таке новаторство, як патронатна родина. Послуга «сімейного патронату» застосовується в більшості прогресивних країн і поряд з іншими послугами та діями громади в інтересах дітей сприяє недопущенню дітей до інтернатних закладів.

Мета сімейного патронату полягає у забезпеченні права кожної дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах, виховуватися у сприятливому та безпечному сімейному середовищі шляхом відновлення здатності батьків опікуватися дитиною та виховувати її, а в разі неможливості – вчинення заходів щодо захисту дитини та прийняття рішень щодо її влаштування до постійної форми сімейного виховання, яка найбільше відповідає потребам дитини.

В нашій активній та прогресивній громаді вже є перша «ластівка» - родина, яка пройшла навчання та отримала відповідні документи щодо надання послуги з патронату над дитиною. Наразі Службою у справах дітей Вознесенської міської ради вже розпочато процедуру відповідно до законодавства щодо влаштування до родини дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах, і потребує послуги «сімейного патронату».

Найкращий спосіб захистити дитину – це підтримати рідну сім’ю. Завдання сімейного патронату – не дати дитині втратити рідних маму і тата, які через складні життєві обставини не можуть деякий час нею опікуватися.

Поки дитина тимчасово перебуватиме у патронатній родині, з її батьками працюватимуть соціальні служби. Саме від соціальних служб батьки дитини зможуть отримати професійний соціальний супровід, який допоможе їм усунути складні життєві обставини, вирішити наявні проблеми, що загалом сприятиме підвищенню батьківського потенціалу та возз’єднанню родини.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты