Общество | 13 Марта, 2023

рф дало згоду на продовження "зернової угоди", але тільки на 60 днів

Свежие новости: рф дало згоду на продовження

росія не заперечує проти продовження "зернової угоди" після закінчення терміну її дії 18 березня, але тільки на 60 днів. Про це заявив журналістам після завершення консультацій із представниками ООН у Женеві заступник глави мзс рф сергій вершинін, передає ТАСС.

"Російська сторона, відзначаючи пакетний характер запропонованих генсекретарем ООН Антоніу Гутеррешем стамбульських домовленостей, не заперечує проти чергового продовження чорноморської ініціативи після закінчення другого терміну 18 березня, але тільки на 60 днів", - сказав він.

вершинін заявив, що росія оцінить виконання угоди з ООН про розблокування експорту своєї сільгосппродукції та добрив на світові ринки під час ухвалення рішення щодо можливості нового продовження чорноморської зернової ініціативи через два місяці.

"Наша подальша позиція визначатиметься залежно від реального - не на словах, а на ділі - прогресу в тому, що стосується експорту з росії на світовий ринок, так, як це обговорювалося спочатку. Йдеться про зняття тих обмежень, які заважають нашому експорту, і реалізацію тих заявлених винятків із санкцій, про які так часто люблять говорити у Вашингтоні, Брюсселі та Лондоні", - сказав він.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости