Общество | Южноукраинск, 9 Декабря, 2019

ФОТО: В Южноукраїнську пройшла акція "16 днів проти насильства"

Свежие новости: ФОТО: В Южноукраїнську пройшла акція

Міжнародна спільнота щорічно підтримує акцію «16 днів проти  насильства». Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства, привернути увагу громадськості до протидії домашньому насильству, жорстокому поводженню з дітьми, торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків. Дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку: 25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини».

З 25 листопада по 10 грудня традиційно, своїм головним завданням Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – ЮМЦСССДМ) долучившись до проведення заходів має за мету: створити, саме у своєму місті, соціальний простір вільний від насильства.

Упродовж трьох тижнів фахівцями із соціальної роботи було проведено ряд заходів: семінар на тему: «Захист дітей від насильства та жорстокого походження» за участю вихователів дошкільного навчального закладу,   батьківські збори в навчальних закладах міста,  заняття з використанням арт - технік для учнів загальноосвітніх шкіл за темами: «Ні-насильству!», «Знай свої права», «Торгівля дітьми - це не міф, це реальність!»,  семінар-практикум для студентів Южноукраїнського професійного ліцею з протидії насильству та боулінгу «Знай свої права! Як себе захистити!». В рамках Школи відповідального батьківства проведено тренінг «Домашнє насильство - де шукати вихід?» з демонстрацію відеоролику «Насилля – глобальна проблема ХХІ століття»,  консультування жінок в Клініці дружній до молоді. Вулична акція «Збережи життя-зупини насильство» викликала подив і зацікавленість у городян, адже, помаранчевий колір кульок створював певний настрій  події. Цей колір  символізує боротьбу за ліквідацію насильства щодо жінок. Багато хто з мешканців вперше замислився, що таке явище як насильство  ганебне: принижуючи когось, ніколи не станеш щасливим!

Під час проведення інформаційно- просвітницької роботи упродовж всієї акції   розповсюджувалися  флаєри «Насильство! Мовчати не можна! Як діяти!» та блокноти «Стоп насиллю в сім’ї».

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости