Политика | Вознесенск, 26 Марта, 2018

Вознесенськ як місто-переможець конкурсу «Відкритий виклик» отримало Портал відкритих даних

Свежие новости: Вознесенськ як місто-переможець конкурсу «Відкритий виклик» отримало Портал відкритих даних Вознесенськ як місто-переможець конкурсу «Відкритий виклик» отримало Портал відкритих даних

Вознесенськ як місто-переможець конкурсу «Відкритий виклик» отримало Портал відкритих даних, освітній сервіс Good education та глибинний аудит інформації, розпорядником якої є муніципалітет.

З цієї нагоди на презентацію 26 березня завітали співкоординатори ініціативи «Дані міст» - Руслана Величко (ОПОРА) та Недім Усейнов (Tech Soup). А також міський голова Вознесенська  Віталій Луков та Олена Заворотченко з громадської організації «Агентство економічного розвитку».

Учасники презентації нагадали, що конкурс «Відкритий виклик» мав на меті допомогти обраним містам впровадити політику відкритих даних. Завдяки перемозі у ньому Вознесенськ отримав доступ до серії освітніх заходів, а також для міста була розроблена методологія аудиту даних.

Ця методологія дала змогу муніципалітету інвентаризувати дані без втручання сторонніх людей у роботу міської ради. Для цього підпорядковані мерії управління і структурні підрозділи заповнювали спеціальну анкету. Експерти ініціативи «Дані міст» співставили відповіді з інформацією у відкритих джерелах і надали свої рекомендації, як покращити існуючу ситуацію. З аудитом даних Вознесенська можна ознайомитися за цим посиланням: https://audyt.danimist.org.ua/.

Тепер на основі відкритих даних у Вознесенську розгорнули освітній сервіс Good education voznesensk.good-e.org.ua :

Його створили переможці минулорічного конкурсу Apps4Cities. Ініціатива «Дані міст» розгорнула локальні версії цього сервісу для п’яти міст-переможців «Відкритого виклику».

До слова, на презентації були присутні вчителі та вихователі з садочків, які жваво долучились до обговорення сервісу.

Аби Good education став добрим почином й інші розробники теж зацікавилися створенням сервісів, для Вознесенська також запустили Порталі відкритих міських даних: https://voznesensk.danimist.org.ua/

Міський голова Віталій Луков подякував організаторам конкурсу, а також Агенції економічного розвитку – за те, що взяли участь у «Відкритому виклику», співпрацювали з міськрадою і залучили фахівців «Даних міст». Він наголосив, що це лише початок. Надалі місто буде розвивати та наповнювати сервіс, додавтаи інформацію про фінансову звітність шкіл та садочків тощо.

Недім Усеінов з Tech Soup зазначив, що Вознесенськ виправдав довіру і не дарма увійшов у п’ятірку переможців. Тепер місто буде слугувати прикладом для інших міст, які якісно відкриватимуть свої дані.

Олена Заворотченко з Агенції економічного розвитку подякувала за підтримку Громадянській мережі ОПОРА і міській раді за успішну співпрацю. Вона зазначила, що результати дуже втішні і місто багато здобуло в процесі реалізації цього проекту.

Нагадаємо, «Дані міст» - це opendata-ініціатива, співорганізаторами якої є Громадянська мережа ОПОРА (Україна) та TechSoup (Польща). Місія – докласти всіх зусиль, аби політика відкритих даних була успішно впроваджена в українських містах. Ми відкриті до співпраці. Є питання чи пропозиції? Пишіть сюди: [email protected].

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости