Общество | Вознесенск, 9 Апреля, 2021

Вознесенськ. Профілактичний рейд «сім’я, вулиця, діти»

Свежие новости: Вознесенськ. Профілактичний рейд «сім’я, вулиця, діти»

8 квітня 2021 року Службою у справах дітей Вознесенської міської ради спільно з інспекторами сектору ювенальної превенції Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області поліції та фахівцями Вознесенського міського центру соціальних служб був проведений профілактичний рейд «Сім’я, вулиця, діти».

В результаті рейду виявлені родини з дітьми, що опинились у складних життєвих обставинах. Це переважно багатодітні родини, у яких одинокі матері виховують від трьох до п’яти дітей, мають низький батьківський потенціал та не створюють належних умов проживання для власних діток. Відсутність навичок фінансового планування призводить до того, що отримавши десятки тисяч державних коштів на утримання і виховання дітей, деякі матері-одиначки не спроможні раціонально розпоряджатись сімейним бюджетом. Як наслідок, діти вимушені щодня їсти пісні макарони, а не молочні продукти, овочі та фрукти , які необхідні дитячому організму для гармонійного зростання.

Також під час відвідування однієї з багатодітних родин, яка нещодавно переїхала в місто з сусідньої громади, соціальними службами було зафіксовано відсутність у дітей спальних місць та постільної білизни, нижньої білизни та засобів гігієни. Дану багатодітну родину поставлено на облік та взято під соціальний супровід з метою надання соціальних послуг і допомоги у вигляді дитячих речей. За неналежне виконання батьківських обов’язків відносно матері складено адміністративний протокол. Соціальними службами міста в подальшому буде проводитися відповідна робота з даною сім’єю заради збереження повноцінної родини, де забезпечення прав дітей і виконання батьківських обов’язків стане в пріоритеті.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости